548 Views

A “Keresd a kisalföldit” sorozatban olyan szolgáltatások és termékek mutatkoznak be, melyek mindegyike itt található a Kisalföldön. Itthon a lakberendezés még mindig nagyon fiatal szakma, de egyre nagyobb teret hódít magának.

Lakberendezés felsőfokon

Míg pár éve csupán a tehetősebb réteg engedhette meg magának, hogy az otthona átalakításához, berendezéséhez lakberendező tanácsát vegye igénybe, addig ma már bárki számára elérhetőek ezek a szolgáltatások. Pár hónapja egy győri facebook csoporton keresztül bukkantam rá Varsányi Valentina munkáira és egyből beleszerettem a fiatalos és modern stílusába. Az élettel teli színek és letisztult formák teljesen elvarázsoltak. Ismerkedjetek meg vele Ti is!

Varsányi Valentina vagyok, hivatásomat tekintve lakberendező, a Harmónia Lakberendezés megálmodója. A magánéletben feleség és háromgyermekes édesanya.

Kicsi gyerekkorom óta a kreatív tevékenységekben tudok igazán kiteljesedni. A gyerekkorom nagy részét alkotással (rajzolás, festés, színezés, barkácsolás) töltöttem, kamaszként előszeretettel tologattam a bútorokat a szobámban, rendezgettem a polcaimon a dekorációkat.

Az élet először mégsem a kreatív pálya felé irányított. Közgazdasági szakközépiskolát végeztem, de olyannyira nem szerettem, hogy azóta sem voltam hajlandó ebben a szakmában elhelyezkedni. Helyette az autóipari logisztikában dolgoztam 12 évig.

A lakberendezés csak ezután köszöntött be az életembe. Elérkezett a saját ház építésének ideje, és laikusként mindenféle hibát elkövettünk. Az első az volt, hogy sajnáltuk a pénzt szakképzett lakberendezőre…. Így megtapasztaltuk a fészekrakás nehézségeit: egyeztetés a szakemberekkel, konyhatervezés, fürdőszoba tervezés, eldönteni, hogy milyen burkolat legyen, hol legyen a lámpa, mennyi az elegendő fény, stb…. Mondanom sem kell, nem jeleskedtünk a feladat abszolválásában, ráadásul egy csomó költséget megspórolhattunk volna, ha a legelejétől egy bizonyos koncepció alapján építkezünk.

A lakberendező iskolát végül az első gyermekünk 1 éves korában kezdtem el, és a záróvizsgát a 7 hónapos pocaklakómmal tettem le. A lakberendezői karrieremet végül a harmadik gyermekünk születése után kezdtem építeni.

Az elmúlt években a lakberendezés mellé megtanultam a Home Staging-et, azaz a lakások, ingatlanok eladásra való felkészítését, így ma a szolgáltatásaim e két téma köré épülnek:

– Számítógépes 3D látványtervekkel segítek megálmodni az ügyfelek otthonát, irodáját, üzlethelyiségét.

– Kiviteli tervek készítésével olyan mankót adok a kivitelező szakemberek kezébe, mely alapján a közösen megálmodott látványterveket tudják megvalósítani.

– Anyagválogatás során segítek összehangolni a különböző színeket, anyagokat, igény esetén részt veszek a vásárlás folyamatában.

– Az ingatlanvásárlás előtt állóknak, a családstruktúrájukat, igényeiket, szokásaikat figyelembe véve segítek eldönteni, hogy melyik számukra a legideálisabb ingatlan a piaci kínálatból.

– Az ingatlanbefektetőket, illetve ingatlanértékesítés előtt állókat home staginggel támogatom abban, hogy az ingatlant az aktuális piaci körülmények között a lehető leghamarabb és legjobb áron tudják értékesíteni.

Az elmúlt évek során nem csupán otthonok tervezésével bíztak meg, volt szerencsém konferenciatermet, ételbárt, szépségszalont, élelmiszerboltot, ügyvédi irodát álmodni.

Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma tér sem. Minden megbízás más, és én minden munka során arra törekszem, hogy a rám bízott tér funkcionális, harmonikus és igazán személyre szabott legyen.

Valentinát elérhetitek a weboldalán. Látogassatok el a Facebook és az Instagram oldalaira is.
 
Ízelítő Valentina munkáiból:
Slide 4
Varsanyi
Slide 2
Slide 3
Slide 4
previous arrow
next arrow
 
Nézd meg a rovat többi bejegyzését is: