Gyöngyékszer
259 Views
Miből – Miből? Gyöngyökből!
A gyöngyök iránti szeretetem még gyerekkoromban kezdődött.

Mint a legtöbb kislány, én is imádtam egymás után felfűzni a gyöngyöket. Ahogy idősödtem, ez a szerelem háttérbe került. Pár évvel ezelőtt újra rákaptam a fűzésre. Ezek az ékszerek már cseppet sem hasonlítanak az egykori apró kezek munkájára. Valójában 2015-ben kezdtem újra ékszereket fűzni. Az azóta eltelt évek alatt többféle technikával is megismerkedtem és számos gyöngyöt kipróbáltam.

Mára kialakult a saját stílusom és megtaláltam azokat a gyártókat akiknek a gyöngyei megfelelnek az igényeimnek. Munkáimhoz többnyire a japán és cseh festett üveggyöngyöket használom. A japánokról világszerte köztudott mennyire precízek és alaposak. A minőség számukra alapvető követelmény. Így van ez a japán gyöngyökkel is. Az apró gyöngyszemek egyenletesek, nem kell azonos méretek után kutatva átválogatni őket. Tökéletesen illeszkednek egymáshoz, amitől az ékszerek mintázata is kiváló lesz. Forma és színvilága pedig igazán bőséges

A cseh gyöngyök hasonlóan a japán gyöngyökhöz, a felső kategórába tartoznak. Igazi konkurensei egymás számára. Néha magam sem tudom eldönteni, hogy melyikkel szeretek jobban dolgozni. A cseh gyöngyök közül többnyire a formagyöngyöket használom. Akik találkoztak már a munkáimmal észrevehették, hogy előszeretettel használom a többlyukú gyöngyöket. Rengeteg lehetőség rejlik bennük és különleges minták és formák alakíthatóak ki ezekkel a gyöngyökkel.

Szerencsére ma már több hazai webáruház is hatalmas választékot kínál minőségi gyöngyökből. S, hogy milyen szépségek készíthetők. A boltomban megtekinthetitek!

HappyDay gyöngyfűzött karkötő