130 Views
Kenyeret a péktől, húst a hentestől! Nagyanyám még ezt az elvet tartotta szem előtt.

A hatalmas üzletláncoknak, bevásárlóközpontoknak és tucatnyi webáruháznak köszönhetően ma már nem ennyire egyszerű a képlet.

Minden területen hatalmas a túlkínálat, az árak pedig nagyon széles skálán mozognak. Bizonyára te is találkoztál már olyan kézműves ékszerrel, vagy egyéb kézműves termékkel – legyen az lekvár, élelmiszer, keramikus által készített bögre, vagy akár egy kézzel horgolt sapi – amihez hasonlót láttál már korábban egyik másik áruház polcán. Laikus vásárlónak első ránézésre ami feltűnik, az az ár. A valódi kézműves/handmade termékek ára jóval magasabb, mint az áruházláncok, vagy a multik polcain sorakozó áruké.

Egy profi kézműves a saját termékei előállítása során mindig arra törekszik, hogy maximálisan kiváló minőségű terméket készítsen. Ehhez elengedhetetlenek a kiváló minőségű alapanyagok, a kellő szakmai gyakorlat és a vevőorientált gondolkodás. 

Aktív vásározóként magam is jó pár kézműves alkotóval kerültem közelebbi kapcsolatba. Meglepően hangozhat, de szívesen viselek más alkotók által készített ékszereket is. Ezek az ékszerek többnyire más alapanyagból, más technikával készülnek, mint amit én képviselek. Ám ami mindegyikre jellemző, az a kiváló alapanyag és a profi kivitelezés. Megkockáztatom, hogy ez a két legfontosabb szempont, ami miatt megéri a kiváló minőségű magyar, kézműves termékeket megvásárolni.

Szerencsére az elmúlt években jellemzően növekszik azoknak a vásárlóknak a száma akik az egyedit és a minőséget keresik. Csak remélni tudom, hogy ez a jövőben is így lesz!